Welkom

Welkom bij het Studenten Harmonie Orkest van de Universiteit Twente.

Op deze website is alle informatie over het orkest en de komende optredens te vinden.

Neem ook eens een kijkje bij het SHOT Ensemble en het dweilorkest Tohuwabohu!

Volg ons op

Over ons

Het Studenten Harmonie Orkest Twente is het harmonieorkest van de Universiteit Twente in Enschede. Het orkest, beter bekend als SHOT, bestaat uit ongeveer 65 studenten van de universiteit en omliggende hogescholen. Het orkest is opgericht in 1991 en staat onder leiding van Ronny Buurink.

Mogelijkheden

Lid worden

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om lid te worden van SHOT! Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze repetities. 

Begunstiger worden
Mede dankzij begunstigers heeft SHOT de mogelijkheid om verschillende concerten en activiteiten te organiseren.

Tohuwabohu

SHOT heeft haar eigen dweilorkest, genaamd Tohuwabohu. Neem gerust een kijkje op de Tohuwabohu pagina voor meer informatie.

Ensemble

Een ensemble bestaat uit een kleine groep muzikanten van het orkest die een passende muzikale omlijsting van uw evenement kunnen brengen.

Nieuws

 • Terugblik op concert i.s.m. Qharmony

  Op 15 december gaven SHOT en Qharmony, het studentenorkest uit Nijmegen, een gaaf dubbelconcert! Dit concert heeft plaatsgevonden in de aula van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

 • Terugblik SHOT reist door de tijd

  Goede muziek is tijdloos volgens vele liefhebbers. Tijd en muziek gaan dus hand in hand. Dit najaar heeft Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) tijd en muziek nog dichter bij elkaar gebracht in hun concert SHOT reist door de tijd. Het verleden, het heden en de toekomst gingen naadloos in elkaar over in de werken die SHOT ten gehore heeft gebracht.

  Met het werk The Sunken Village van Philip Sparke reist SHOT af naar de middeleeuwen. Dit werk is een symfonisch gedicht gebaseerd op de middeleeuwse legende over het dorp Vineta. Het verhaal luidt dat het dorp ten onder is gegaan in de Baltische Zee. Het stuk Stone Age van Thomas Doss verbeeldt een reis langs drie tijdsperioden: de steentijd, de middeleeuwen en het heden. Daarnaast zal Philip Sparke een blik in de toekomst werpen met zijn stuk Two-Part Invention. Hierin zullen twee solisten laten horen dat hun instrumenten prachtige uitvindingen zijn, wat de hoop schept dat er in de toekomst meer goede uitvindingen gedaan zullen worden.

Agenda

 • Repetities SHOT

  Nieuw in Enschede en op zoek naar een gezellige orkest om muziek te blijven maken? Het studenten harmonie orkest Twente, oftewel SHOT, repeteert normaal gesproken iedere donderdagavond van 20.00 tot 22:30 uur in de Audiozaal van de Vrijhof op de universiteit, maar door Covid-19 zal dit iets anders gaan.

  Mocht je naar (een van de) repetities willen komen, kun je een mailtje sturen naar secretaris@shot.utwente.nl

Contact

Studenten Harmonie Orkest Twente

Vrijhof Cultuurcentrum

Postbus 217

7500 AE Enschede 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.