Welkom

Welkom bij het Studenten Harmonie Orkest van de Universiteit Twente.

Op deze website is alle informatie over het orkest en de komende optredens te vinden.

Neem ook eens een kijkje bij het SHOT Ensemble en het dweilorkest Tohuwabohu!

Volg ons op

Over ons

Het Studenten Harmonie Orkest Twente is het harmonieorkest van de Universiteit Twente in Enschede. Het orkest, beter bekend als SHOT, bestaat uit ongeveer 65 studenten van de universiteit en omliggende hogescholen. Het orkest is opgericht in 1991 en staat onder leiding van Ronny Buurink.

Mogelijkheden

Lid worden

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om lid te worden van SHOT! Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze repetities. 

Begunstiger worden
Mede dankzij begunstigers heeft SHOT de mogelijkheid om verschillende concerten en activiteiten te organiseren.

Tohuwabohu

SHOT heeft haar eigen dweilorkest, genaamd Tohuwabohu. Neem gerust een kijkje op de Tohuwabohu pagina voor meer informatie.

Ensemble

Een ensemble bestaat uit een kleine groep muzikanten van het orkest die een passende muzikale omlijsting van uw evenement kunnen brengen.

Nieuws

 • Oktober 2022

  De open repetities zijn geweest en we hebben dit jaar weer veel nieuwe leden. Daar zijn we heel blij mee! De komende weken staan er veel leuke én muzikale activiteiten op de planning, zoals de nieuwe leden activiteit en actieve leden activiteit. Ook komt ons eerste repetitieweekend en concert eraan. We hebben dus genoeg te doen!

 • Concert reis 2022

  Na 4 jaar was het eindelijk tijd voor SHOT om weer naar het buitenland te gaan voor een geweldige reis naar Duitsland en Italië!

  Overdag hebben we de mooie steden bewonderd en de avonden werden doorgebracht in parken, Biergartens en Irish Pubs. We hebben zowel geplande als spontane concerten gegeven en eindigden met het geweldige Toscana Music Festival.

  We hebben een geweldige tijd gehad met z'n allen en kjiken nu al uit naar de volgende reis. Extra dank aan Aron en Jesse, door hen hebben we mooie foto's om deze reis te vereeuwigen!

  Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Moneybird en Meester van de Brink.

 • SHOT/SOLO lustrumconcert

  Op 24 april heeft het SHOT/SOLO lustrumconcert plaatsgevonden in het Muziekcentrum te Enschede. Het is een hele mooie middag vol muzikaliteit geworden!

  Voor de pauze heeft SHOT onder andere Fourth Symphony van Alfred Reed en Carmesina van Manuel Moralez Martínez gespeeld. Ook is het stuk The first 30 days of a post-pandemic world van Euripides Dionysiadis gespeeld, wat speciaal voor het 30e lustrum is gecomponeerd. Deze en de andere stukken zijn terug te kijken op het youtube kanaal van SHOT: https://www.youtube.com/user/StudHarmOrkTwente

  Na de pauze is het stokje overgedragen aan SOLO, het SHOT Oud Leden Orkest. Zij hebben onder andere Armenian Dances part 1 van Alfred Reed en Summon the heroes van John Williams gespeeld.

 • Phil Collins Collection online!

  De online covers zijn terug van weggeweest! Als onderdeel van onze lustrumvideo hebben we allemaal onze partij van de Phil Collins Collection opgenomen en dit is het eindresultaat. Geniet ervan!

  In het bijzonder willen we Arnout Franken bedanken voor het editen van de video en Aron Boerkamp voor het editen van de audio!

Loading...
 • Terugblik SHOT reist door de tijd

  Goede muziek is tijdloos volgens vele liefhebbers. Tijd en muziek gaan dus hand in hand. Dit najaar heeft Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) tijd en muziek nog dichter bij elkaar gebracht in hun concert SHOT reist door de tijd. Het verleden, het heden en de toekomst gingen naadloos in elkaar over in de werken die SHOT ten gehore heeft gebracht.

  Met het werk The Sunken Village van Philip Sparke reist SHOT af naar de middeleeuwen. Dit werk is een symfonisch gedicht gebaseerd op de middeleeuwse legende over het dorp Vineta. Het verhaal luidt dat het dorp ten onder is gegaan in de Baltische Zee. Het stuk Stone Age van Thomas Doss verbeeldt een reis langs drie tijdsperioden: de steentijd, de middeleeuwen en het heden. Daarnaast zal Philip Sparke een blik in de toekomst werpen met zijn stuk Two-Part Invention. Hierin zullen twee solisten laten horen dat hun instrumenten prachtige uitvindingen zijn, wat de hoop schept dat er in de toekomst meer goede uitvindingen gedaan zullen worden.

Agenda

 • Najaarsconcert 2022

  Op 1 december zal SHOT haar volgende concert geven. Het thema is ‘verhalen vertellen door muziek’. U bent van harte welkom om te komen kijken. De aanvang is om 19:30 uur in de Audiozaal van de Vrijhof, op de universiteit Twente te Enschede. Reguliere tickets zijn €6,- en voor studenten zal het €3,- kosten. Tickets zijn verkrijgbaar op: sales Hopelijk tot dan!

 • 30 jaar SHOT!

  Het lustrumjaar is ondertussen in volle gang! Na de pubquiz, de lezing van Joop Boerstoel en Alex Poelman en het uitbrengen van de lustrum video zijn ondertussen ook de Wie Is De Mol? activiteit en de geheime activiteit achter de rug. 

  Tijdens Wie Is De Mol? waren drie leden voor 1 dag omgetoverd tot mol om de boel te saboteren. Helaas voor hen was er in elk groepje 1 kandidaat die hen toch te slim af was en hen wist te ontmaskeren. 

  De geheime activiteit heeft ondertussen ook plaats gevonden. Een groep SHOT'ers heeft zich een middag lang in het zweet gewerkt tijdens een scherm workshop. Na dat iedereen elkaar lek had geprikt zijn we samen wezen eten.

  Het lustrum jaar is gelukkig nog lang niet voorbij met nog genoeg activiteiten voor de boeg. Zoals de familiedag, het lustrumgala en het SHOT/SOLO concert!

Contact

Studenten Harmonie Orkest Twente

Vrijhof Cultuurcentrum

Postbus 217

7500 AE Enschede 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.