Welkom

Welkom bij het Studenten Harmonie Orkest van de Universiteit Twente.

Op deze website is alle informatie over het orkest en de komende optredens te vinden.

Neem ook eens een kijkje bij het SHOT Ensemble en het dweilorkest Tohuwabohu!

Volg ons op

Over ons

Het Studenten Harmonie Orkest Twente is het harmonieorkest van de Universiteit Twente in Enschede. Het orkest, beter bekend als SHOT, bestaat uit ongeveer 65 studenten van de universiteit en omliggende hogescholen. Het orkest is opgericht in 1991 en staat onder leiding van Ronny Buurink.

Mogelijkheden

Lid worden

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om lid te worden van SHOT! Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze repetities. 

Begunstiger worden
Mede dankzij begunstigers heeft SHOT de mogelijkheid om verschillende concerten en activiteiten te organiseren.

Tohuwabohu

SHOT heeft haar eigen dweilorkest, genaamd Tohuwabohu. Neem gerust een kijkje op de Tohuwabohu pagina voor meer informatie.

Ensemble

Een ensemble bestaat uit een kleine groep muzikanten van het orkest die een passende muzikale omlijsting van uw evenement kunnen brengen.

Nieuws

 • Bestuurswissel oktober 2019

  Op 3 oktober was de halfjaarlijkse ALV van SHOT. Het halve bestuur is gewisseld. Pelle, Tanja en Niels hebben afscheid genomen en Lotte, Mark en Jurgen namen hun intrede in het bestuur. Er is plaats gemaakt voor een nieuwe secretaris, Lotte, een nieuwe penningmeester, Mark en een nieuwe muziekcommissaris, Jurgen! De avond werd feestelijk afgesloten met een biertje in de sportkantine. We wensen het nieuwe bestuur veel plezier en succes!

   

  Het nieuwe bestuur ziet er als volgt uit:

   

  Stijn Hulshof - Voorzitter

  Lotte Immink - Secretaris

  Mark Swinkels - Penningmeester

  Anke Meesters - Algemeen lid

  Jurgen Grotentraast – Muziekcommissaris

 • Terugblik zomerconcert

  Donderdag 13 juni speelde SHOT haar laatste concert voor de vakantie. Dit concert was in samenwerking met de Euregio Brassband uit Borne en stond in het teken van filmmuziek. Het was een geslaagde avond en we speelden voor een volle zaal!

 • Lustrum Ronny

  1 oktober stond Ronny Buurink precies 25 jaar bij ons op de bok. Daarmee staat hij langer voor ons orkest dan het overgrote deel van onze leden oud zijn! Omdat Ronny zo'n belangrijk onderdeel is van onze vereniging, wilden we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Gezien de staat van zijn kruk, leek het ons gisteren een goed idee om hem een nieuwe te overhandigen. We hopen graag dat we er in 2023 weer vijf jaar bij op kunnen zetten!

  Op donderdag 13 december wordt dit nogmaals gevierd met een lustrumconcert in de Vrijhof op de campus van de UT!

Agenda

 • SHOT reist door de tijd op 28 november

  Goede muziek is tijdloos volgens vele liefhebbers. Tijd en muziek gaan dus hand in hand. Dit najaar brengt Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) tijd en muziek nog dichter bij elkaar in hun concert SHOT reist door de tijd. Het verleden, het heden en de toekomst gaan naadloos in elkaar over in de werken die SHOT ten gehore gaat brengen. Kom luisteren en laat SHOT je meenemen in een reis door de tijd.

  Met het werk The Sunken Village van Philip Sparke reist SHOT af naar de middeleeuwen. Dit werk is een symfonisch gedicht gebaseerd op de middeleeuwse legende over het dorp Vineta. Het verhaal luidt dat het dorp ten onder is gegaan in de Baltische Zee. Het stuk Stone Age van Thomas Doss verbeeldt een reis langs drie tijdsperioden: de steentijd, de middeleeuwen en het heden. Daarnaast zal Philip Sparke een blik in de toekomst werpen met zijn stuk Two-Part Invention. Hierin zullen twee solisten laten horen dat hun instrumenten prachtige uitvindingen zijn, wat de hoop schept dat er in de toekomst meer goede uitvindingen gedaan zullen worden.

  Het concert vindt plaats op donderdag 28 november 2019 om 20:00 uur. De locatie van het concert is de audiozaal van campusgebouw De Vrijhof, De Veldmaat 5, Enschede. Kaarten kosten 6 euro normaal en 3 euro voor studenten. Deze zijn te koop aan de deur of in de voorverkoop.

 • Concert i.s.m. Qharmony, 15 december

  Dit concert in samenwerking met Qharmony, het studentenorkest uit Nijmegen vindt plaats in de theaterzaal van de Radboud universiteit. Dit concert begint om 16.00 uur. Meer details volgen later.

 • Open repetities

  Nieuw in Enschede en op zoek naar een gezellige orkest om muziek te blijven maken? Het studenten harmonie orkest Twente, oftewel SHOT, repeteert iedere donderdagavond om 20.00 uur in de Audiozaal van de Vrijhof op de universiteit.

  Donderdag 5, 12 en 19 september ben je van harte welkom om een keertje mee te spelen. Laat het bestuur even weten dat je komt zodat er muziek voor je klaar ligt. Meer informatie kun je vinden op onze Facebook-pagina.

  Tot donderdag!

Contact

Studenten Harmonie Orkest Twente

Vrijhof Cultuurcentrum

Postbus 217

7500 AE Enschede 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.